30 & 31 juli 2022

Vlieg je mee naar de droomplek waar je helemaal vrij kan zijn?

Onze droom is dat kinderen kunnen verbinden met elkaar en de natuur. Daarom creëren we deze plek waar ze kunnen spelen, verwonderen, dansen en creëren. Een plek die jaarlijks terugkomt zodat ze ermee opgroeien en uiteindelijk hun eigen activiteiten samen organiseren. Yihoeee!!

Niets moet, alles kan. Eenhoorns die water spuiten, brood bakken op het vuur, reuzenbellenblaas, pijl en boog maken, hoepeldans, giga en mini regenboogparachutes, vuur maken, yoga, magische klankreizen, toverstokken maken, dans en verf! Voor alle kinderen van 4 tot 144 jaar. Welkom! Waar droom jij van?

Programma

Zaterdag 30 juli

10:00 – 11:00 – Inloop
11:00 – 11:30 – Gezamenlijke opening
11:30 – 13:00 – PLAYshops & activiteiten
13.00 – 13.30 – (Potluck*) Lunch
13.30 – 16.30 – PLAYshops & activiteiten
16.30 – 17.30 – Regenboogland
17:30 – 18:30 – Eten
18.30 – 22.00 – Kampvuur + verrassingen

* Een potluck is een maaltijd waar iedereen aan bijdraagt, dus neem zelf een beetje lunch mee, we delen het met z’n allen!

Zondag 31 juli

10:00 – 11:00 – inloop
11:00 – 11:30 – Gezamenlijke opening
11.30 – 13.00 – PLAYshops & activiteiten
13.00 – 13.30 – (Potluck*) Lunch
13.30 – 16.30 – PLAYshops & activiteiten
16.30 -17.30 – Regenboogland
17.30 – 18.00 – Gezamenlijke afsluiting

Dit is er te doen

Activiteiten worden de komende weken nog aangevuld!

Hula Hoop Dance

Linda
Zaterdag & zondag

Linda deelt heel graag haar liefde voor de hoepel met jullie! Ze laat zien wat je er allemaal mee kan. Naast het hoepelen om je heupen kun je hem namelijk om je nek, benen, voeten of handen zwaaien. je kunt hem hoog in de lucht gooien en er nog veel meer trucs mee doen. Het leukste is natuurlijk dat je zelf nieuwe dansjes en moves verzint en misschien geef je uiteindelijk wel een show met je vrienden. Hoep hoep hoera!

Magische klankreis

Wout
Zaterdag & zondag

Wout bespeelt verschillende magische instrumenten, zoals handpan en didgeridoo: soms één voor één, soms tegelijk. Hij neemt je met zijn eigen composities mee op een muzikale reis: een ware ontdekkingstocht naar binnen en ver daarbuiten. Hij gaat speels een interactie aan met de natuur, kinderen en de workshops! Tevens weeft hij fantasievol een mooi klank-bed voor de workshops en hij is één van de surprises bij het kampvuur zaterdag avond!

Kinderyoga

Yvonne
zaterdag & zondag

Namasté, Yvonne geeft een verbindende ouder (of broer/zus/verzorger) & kind yoga, plezier voor 2 is nog leuker!
"Vandaag gaan we met samen op avontuur naar het strand en naar de zee. Kom maar lekker zitten op je matje, deze plek is helemaal speciaal voor jou! We zitten op onze billen en rechten onze rug. Dan beginnen we na het noemen van het geheime yoga woord en dat is….."
Ouder en Kindyoga is een super gezellig, lief en verbindende yoga waarbij je op een nieuwe manier contact maakt met elkaar. Kom gezellig meedoen, en ontdek de zonnige avonturen van heartfulness yoga!

Toverstokken maken

David
Zaterdag
Leeftijd kinderen: 10 +

David is een heuse tovenaar die zelf prachtige stokken kan maken. Eerst een mooi exemplaar zoeken in het bos en dan met heel veel geduld en liefde je eigen kracht voorwerp maken.

Vuur maken

Benno
Zaterdag & zondag

Benno leert je vuur maken. Maak een vonkje met een magnesium stick (firesteel) en zorg dat de berkenschors vlam vat. Even doorzetten maar wat een oerkracht als het eindelijk lukt! YES! Je hebt een essentiële skill geleerd voor het overleven in de natuur. En nu zorgen dat het vuur blijft branden, misschien kun je er nog een lekkere maaltijd op maken..

Bella BuBBels en BuBelientje

Klaske en Amber
Zaterdag

Poef, ineens is daar een magische bubbel dame met haar kleine bubbel elfje. Ondersteund door een regenboog koningin. Zie ons verschijnen en verdwijnen. *PLOP* Op het KinderBlestival ! En blaas, zwaai en bubbel met ons mee.
Daarnaast komt Klaske met haar dochter Amber veel klieder, kledder en klodder plezier brengen, gaan we magische spelletjes spelen en geven we de vrijheid aan onze fantasie !

Tot dan! Knufs, Klaske en Amber

Een echte indiaan zijn

Lilian
Zaterdag

Wil jij eruit zien als een echte indiaan met een veer in je haar? Of wil je geschminkt worden als jouw indianen-krachtdier? Het kan allemaal. Met de schmink tover ik jou om tot een indiaan of een bijzonder dier. En je mag ook zelf meehelpen en jezelf schminken. Ook je papa of mama mogen jou helpen. En je mag hen ook schminken als ze dat willen. Daarna mag je indianenmuziek maken met de trommels en spelen in de indianentent.

De Droomprofessor

Jelmer
Zondag
11.30 uur 13.30 uur 15.00 uur 16.30 uur

De Droomprofessor komt naar het Kinderblestival! Deze bijzondere professor verzamelt dromen en maakt daarvan muziek. Hij kan dat niet alleen, want een droomlied maak je samen. Je hebt immers verzamelde droomkracht daarvoor nodig. Kinderen vanaf 6 jaar oud kunnen deelnemen en natuurlijk zijn hun ouders of verzorgers ook welkom om te komen kijken. De professor heeft een Dromenboek waarin kinderen zich kunnen inschrijven. Wees er op tijd bij, want aan iedere dromensessie kunnen maximaal 8 kinderen deelnemen. Een dromensessie duurt ongeveer 40 minuten. De Droomprofessor neemt het muzikale resultaat van de dromen op. Als dat allemaal goed klinkt, dan deelt de professor dit graag. Je kunt je e-mailadres opschrijven in het Dromenboek en dan krijg je een mp3 van het droomlied.

Kinder Avonturenland

Hein
Zondag

Bij het Kinder Avonturenland kun je:

* Tekenen wat je hoort: je luistert naar een spannend verhaal terwijl je lekker aan het tekenen bent, met alle kleuren die jij nu leuk vindt. Wie weet wat voor bijzonders je zo gaat maken?

* Verrassingstoneel: Iedereen kiest een leuke rol voor zichzelf uit. Samen verzinnen jullie een grappig toneelstukje, waar al die figuren in voorkomen. Een paar keer oefenen… en dan een voorstelling! Voor iedereen op het festival die wil komen kijken. Dat wordt dikke pret;-)

En er is nog meer te doen bij de tent van Kinder-Avonturenland. Maar dat is nog een verrassing. Kom je het ontdekken?

EKBO - Eerst ‘n kruid bij ongevallen

Lars
Zaterdag

Hier leer je alles over planten, en niet zomaar planten: Helende planten! Als je weer eens een blauwe plek, wond, prik, bult, kramp of steek hebt: weet je vanaf nu wat je kunt doen. Je maakt je eigen EKBO kit met een ‘noodzalf’. Wat zit er in een natuurlijke EHBO kit? Kennis van planten is geen vereiste. Een boeiende kennismaking met de kracht van kruiden. De cursus staat vol van informatie, de werking van kruiden, holistisch, wetenschappelijk bewezen en homeopathisch.

Feest voor de aarde

Dorothee
Zaterdag & misschien zondag

Ga je mee, met Dorothee, de bloemenfee? Wij vieren feest in alle kleuren van de regenboog, met en voor de aarde, de zon, de wind en het water, de dieren, de bomen en de bloemen, de elfen en de kabouters. Samen maken we muziek, dansen we en versieren we de aarde. De toverfluit doet graag mee. Laat je maar verrassen… want de bloemen en de bomen, de vogels en de wind hebben ook een cadeau voor jou.

Oertaal en oerkracht - voor ouders en kinderen
Jonge kinderen zijn nog verbonden met OER. Contact en communicatie onderling zullen bloeien als wij de weg terugvinden. Samen gaan we in deze workshop op ontdekkingsreis naar oertaal en oerkracht… De kinderen hand in hand met de natuur wijzen ons de weg. Laat je maar verrassen….

Dromenvangers maken

Renate
Zaterdag & zondag


Het web van de dromenvanger vangt de slechte dromen tijdens de nacht op en laat deze verdwijnen bij zonsopkomst. Hoe mooi is dat! De veren fungeren als een pluizige, kussen-achtige ladder waarmee de goede dromen zachtjes en ongestoord neerdalen op de slapende persoon. Je mag een eigen dromenvanger maken van een rond gebogen wilgentak, gekleurde wol, veren en kralen. Of misschien heb je wel zin om een hele grote dromenvanger te maken samen met iemand voor thuis, zomaar ergens als mooi object! Zie ik jou ook? Ik ben Renate en creëren is mijn passie, samen komen we tot de mooiste creaties.

Tickets

Alleen online te koop.
Kinderen onder de 4 jaar gratis. 
Voor familiekorting neem contact op.

Zaterdag 30 juli : €17,50

Uitverkocht

Weekendticket €30,-

Uitverkocht

Praktische info

Goed om te weten

Tijden:
Zaterdag:
11.00 – Inloop
11.30 – Gezamenlijke opening
12.00 tot 17.30 – PLAYshops en activiteiten
17.30 tot 18.30 – Eten
18.30 tot 22.00 Kampvuur met verrassingen 

Zondag:

11.00 – Inloop
11.30 – Gezamenlijke opening
12.00 tot 17.30 – PLAYshops en activiteiten
17.30 tot 18.00 – Gezamenlijke afsluiting

Parkeren:
Samen rijden is aan te raden. Parkeerplek is er bij ‘sportpark de berk’. 

Eten en drinken:
Potlucklunch: Neem zelf lunch mee voor je gezin en het liefst wat extra om te delen. Hoe mooi is het als we met z’n allen een heerlijke tafel vol eten creëren? Dit doen we zaterdag en zondag. 

Zaterdag avondeten: Bij de entree kun je voor 6 euro p.p. 3 bonnetjes kopen, hiervan haal je een pizzapunt, soep en bak je eigen pannenkoek. 

Eigen risico:
Het betreden van het festivalterrein en het deelnemen aan de PLAYshops zijn op eigen risico. Ouders gaan ook mee naar het festival, geen oppasmogelijkheden. Ook is de organisatie niet aansprakelijk voor het vermissen van of schade aan spullen.

Route/ adres

Adres:
De Sinnige Pleats
Markeweg 25
Blesdijke

Overnachten
Overnachten kan niet op het festivalterrein. Hier volgen 3 overnachtingstips:
1. Camping Huis in’ ‘Veld, www.campinghuisintveld.nl
Prachtig kleine camping in mooie natuur vlakbij en super lieve mensen!
2. Camping Houwal, Oosterpaasloerweg 2
Heerlijk sfeervolle kleine camping vlakbij.
3. Camperplaats Stoutenburght
Ook voor campers. Circa 300 m verder aan Markeweg.
www.rust.nl

Contact