30 & 31 juli 2022

Vlieg je mee naar de droomplek waar je helemaal vrij kan zijn?

Onze droom is dat kinderen kunnen verbinden met elkaar en de natuur. Daarom creëren we deze plek waar ze kunnen spelen, verwonderen, dansen en creëren. Een plek die jaarlijks terugkomt zodat ze ermee opgroeien en uiteindelijk hun eigen activiteiten samen organiseren. Yihoeee!!


Niets moet, alles kan. Eenhoorns die water spuiten, brood bakken op het vuur, reuzenbellenblaas, pijl en boog maken, hoepeldans, giga en mini regenboogparachutes, vuur maken, yoga, magische klankreizen, muziek met planten, toverstokken maken, dans en verf! Voor alle kinderen van 4 tot 144 jaar. Welkom! Waar droom jij van?

Programma

Zaterdag 30 juli

11:00 – 11:30 – Inloop
11:30 – 12:00 – Gezamenlijke opening
12:00 – 20:00 – PLAYshops & activiteiten
20:00 – 22:00 – Kampvuur + verrassingen

Zondag 31 juli

11:00 – 11:30 – inloop
11:30 – 12:00 – Gezamenlijke opening
12:00 – 17:30 – PLAYshops & activiteiten
17.30 – 18.00 – Gezamenlijke afsluiting

Dit is er te doen

Activiteiten worden de komende weken nog aangevuld!

Hula Hoop Dance

Linda
Zaterdag & zondag

Linda deelt heel graag haar liefde voor de hoepel met jullie! Ze laat zien wat je er allemaal mee kan. Naast het hoepelen om je heupen kun je hem namelijk om je nek, benen, voeten of handen zwaaien. je kunt hem hoog in de lucht gooien en er nog veel meer trucs mee doen. Het leukste is natuurlijk dat je zelf nieuwe dansjes en moves verzint en misschien geef je uiteindelijk wel een show met je vrienden. Hoep hoep hoera!

Magische klankreis

Wout

Wout bespeelt verschillende magische instrumenten, zoals handpan en didgeridoo: soms één voor één, soms tegelijk. Hij neemt je met zijn eigen composities mee op een muzikale reis: een ware ontdekkingstocht naar binnen en ver daarbuiten. Hij gaat speels een interactie aan met de natuur, kinderen en de workshops! Tevens weeft hij fantasievol een mooi klank-bed voor de workshops en hij is één van de surprises bij het kampvuur zaterdag avond!

Kinderyoga

Yvonne
zaterdag & zondag

Namasté, Yvonne geeft een verbindende ouder (of broer/zus/verzorger) & kind yoga, plezier voor 2 is nog leuker!
"Vandaag gaan we met samen op avontuur naar het strand en naar de zee. Kom maar lekker zitten op je matje, deze plek is helemaal speciaal voor jou! We zitten op onze billen en rechten onze rug. Dan beginnen we na het noemen van het geheime yoga woord en dat is….."
Ouder en Kindyoga is een super gezellig, lief en verbindende yoga waarbij je op een nieuwe manier contact maakt met elkaar. Kom gezellig meedoen, en ontdek de zonnige avonturen van heartfulness yoga!

Toverstokken maken

David
Zaterdag

David is een heuse tovenaar die zelf prachtige stokken kan maken. Eerst een mooi exemplaar zoeken in het bos en dan met heel veel geduld en liefde je eigen kracht voorwerp maken.

Vuur maken

Benno
Zaterdag & zondag

Benno leert je vuur maken. Maak een vonkje met een magnesium stick (firesteel) en zorg dat de berkenschors vlam vat. Even doorzetten maar wat een oerkracht als het eindelijk lukt! YES! Je hebt een essentiële skill geleerd voor het overleven in de natuur. En nu zorgen dat het vuur blijft branden, misschien kun je er nog een lekkere maaltijd op maken..

Bella BuBBels en BuBelientje

Klaske en Amber
Zaterdag

Poef, ineens is daar een magische bubbel dame met haar kleine bubbel elfje. Ondersteund door een regenboog koningin. Zie ons verschijnen en verdwijnen. *PLOP* Op het KinderBlestival ! En blaas, zwaai en bubbel met ons mee.
Daarnaast komt Klaske met haar dochter Amber veel klieder, kledder en klodder plezier brengen, gaan we magische spelletjes spelen en geven we de vrijheid aan onze fantasie !

Tot dan! Knufs, Klaske en Amber

Plantmuziek jam

Jilles
Zaterdag & misschien zondag

Hoe zou het klinken als een boom tegen je kon praten? Wat voor geluid maakt een plant als hij blij is? Kunnen bladeren jouw aanraking voelen? Ontdek dit, en nog veel meer, tijdens de plantmuziek jam, waarbij jij samen met een boom muziek gaat maken. Draai die knoppen, breng die benen in beweging en vorm een orkest met de planten!

Praktische info

Goed om te weten

Tijden:
Zaterdag:
11.00 – Inloop
11.30 – Gezamenlijke opening
12.00 tot 20.00 – PLAYshops en activiteiten
20.00 Kampvuur met verrassingen 

Zondag:

11.00 – Inloop
11.30 – Gezamenlijke opening
12.00 tot 17.30 – PLAYshops en activiteiten
17.30 tot 18.00 – Gezamenlijke afsluiting

Weekendticket:
Het is niet mogelijk om op het festivalterrein te overnachten. De overnachting moet dus zelf geregeld worden. Er zijn een aantal campings in de buurt waar je wellicht terecht kunt.

Parkeren:
Er is beperkte ruimte om te parkeren dus als je samen kunt rijden, raden we dat aan. Het terrein is ook goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Eten en drinken:
Hier wordt nog aan gewerkt. Binnenkort meer info. Lijkt het je leuk om eten te verkopen op deze dagen? Bijvoorbeeld tosti’s of pannenkoeken? Laat ons weten!

Ticketverkoop:
Er is een beperkt aantal tickets en deze zijn alleen online te koop.

Eigen risico:
Het betreden van het festivalterrein en het deelnemen aan de PLAYshops zijn op eigen risico. Ouders gaan ook mee naar het festival, geen oppasmogelijkheden. Ook is de organisatie niet aansprakelijk voor het vermissen van of schade aan spullen.

 

Route/ adres

Adres:
De Sinnige Pleats
Markeweg 25
Blesdijke

Auto:
Parkeerplek beperkt aanwezig graag zoveel mogelijk samen rijden.

Openbaar vervoer:
Vanaf station Wolvega rijden er meerder lijnbussen die dichtbij het festival terrein stoppen. 

Haltes: Bovenweg, De Blesse.

Contact