Creatief Denken in de klas

Workshops om creatiever te worden en creatief denken in te zetten in de klas, voor leerlingen en leraren. Hieronder zie je de mogelijkheden:
Creatief Denken

Het leven zit vol uitdagingen. Of het nou gaat om werk, school of andere activiteiten, het gaat niet altijd zoals verwacht. Wie creatief kan denken, kan kansen zien en flexibel zijn. Hij laat zich niet zomaar uit de weg slaan als dingen anders gaan dan de planning was. Ontdekken, ontwikkelen, fouten durven maken, hoort er allemaal bij. Goed nieuws: iedereen kan het leren. Het is net zoiets als het opbouwen van conditie, door het veel te doen word je er beter in. Bij de workshop creatief denken gaan we allerlei oefeningen doen om de creatieve denk-conditie te trainen. Er komt veel humor bij kijken, zo hebben sommige mensen niet eens door hoeveel ze leren!

Deze workshops zijn voor:

Leerlingen
Er zijn verschillende opties:
• Een algemene workshop, waarin we allerlei oefeningen doen over associëren, verbeelden, creatief waarnemen en divergeren. (2 uren)
• Een serie van vijf workshops (2 uren per keer). De volgende vaardigheden komen aan bod: brainstormen, associëren, verbeelden, inleven, creatief waarnemen en divergeren. De titels van de lessen zijn:
– Verkoop het onverkoopbare
– Hoe zou ‘________’ het oplossen?
– Knijpergoede ideeën
– Dwarsliggen
– Verrassende verhalen

Bekijk ook Linda’s Instagram en YouTube kanaal voor meer creatieve ideeën.

——

Leraren
Een workshop of workshopserie met handvatten om zelf in de klas aan de slag te gaan met creatief denken. Dezelfde vaardigheden komen aan bod als bij de workshop voor kinderen, maar dit keer vanuit de educatieve insteek.

Prijzen:
In overlegWorkshop aanvragen of heb je andere wilde ideeën, laat het weten!

mail@letsstartafire.com

Een aantal ervaringen


Het onderdeel verbeelden van creatief denken, met een sjaal.Creativiteit trainen met satéprikkers en spekjes.Kinderen maakten hun eigen spel tijdens een kunstatelier van Ateliers Majeur.Zowel creatief denken als doen. En lekker kliederen met verf natuurlijk.